Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z karkówki w sosie majonezowo-keczupowym obtaczane w bułce tartej i smażone na rumiano, podane z surówką z jabłka, marchwi i pora z odsmażanymi ziemniakami.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 924
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 101
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 121
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 924
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 101
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 121
Składniki
Jabłka i marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej: jabłka na dużych oczkach a marchew na drobnych. Por oczyszczamy, drobno kroimy, dodajemy do jabłka i marchwi, dodajemy olej i cukier według uznania. Mieszamy i odstawiamy. Kotlety z karkówki rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym i odstawiamy. Majonez mieszamy z keczupem, smarujemy kotlety z obu stron i obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim gotowane ziemniaki pokrojone w plastry oprószając mieloną papryką i pieprzem. Zrumienione ziemniaki podajemy z kotletem z karkówki i surówką jabłkowo-marchwiowo-porową.