Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z karkówki"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 156
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 51
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 115
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 156
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 51
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w plastry o grubości około 1 cm. Każdy lekko rozbij z obu stron. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z solą. Każdy kawałek mięsa natrzyj solą z czosnkiem, posyp majerankiem i pieprzem, ułóż w misce, zalej olejem, przykryj folią i odstaw na godzinę do lodówki. Dzięki marynacie mięso będzie bardziej soczyste.
Na patelnię wylej olej (może być ten z marynaty), rozgrzej go, kładź na nim kotlety i smaż z każdej strony przez około 8 minut. Podawaj z leczo.
CZAS: 25 minutŹródło: Dobry Tydzień