Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodam wam najprostszy przepis, które wszystkim smakowało na obiad.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 50
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 966
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 136
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 50
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 966
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 136
Składniki
Namoczyć w mleku lub śmietanie 4 łyżki bułki tartej ( ja namoczyłam w wodzie i zwykłą bułkę kajzerki). 8 jajek ugotować na twardo, a kiedy wystygną, obrać i zemleć w maszynie do mięsa albo rozdrobnić w Malaka erze, ale nie na gładką papkę. Połączyć z bardzo drobno posiekaną cebulę, lekko zrumienioną na maśle, 2 surowymi jajkami, posiekanymi drobno ziołami oraz namoczoną bułką tartą lub zwykłe. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i z masy uformować 8 kulek. Obtoczyć je w reszcie bułki i lekko przypłaszczyć. Kłaść na mocno rozgrzany olej, po 2 minutach nieco zmniejszyć ogień i smażyć po 4 minuty z każdej strony. Podawać z pieczywem, ziemniakami i ( lub) surówkami.