Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z indyka ze szparagami"
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 674
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 674
Składniki
porcje po 290 kcal, : 45 minut.
Filet z indyka umyj, osusz, pokrój na plastry i lekko rozbij. Dopraw solą i pieprzem. Podsmaż na 2 łyżkach oleju z obu stron na złoty kolor. Dodaj bulion i musztardę. Mięso duś ok. 5 minut.
Szparagi umyj, obierz, odetnij końcówkę, gotuj w osolonej wodzie przez 5-7 minut. Przekrój wzdłuż.
Na łyżce oleju podsmaż pokrojoną w paski paprykę, dodaj do niej szparagi i kiełki. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Posyp orzechami.Źródło: Olivia