Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i chude kotlety z piersi indyka to nasza propozycja na prosty i szybki obiad. Mięso najlepiej kupić w całości i zmielić samemu, wówczas mamy pewność, że kotlety są z piersi z indyka bez niewiadomych dodatków.
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1799
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1735
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 487
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1799
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1735
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 487
Składniki
Mięso z indyka kroimy w grubą kostkę i razem z cebulą również rozdrobnioną mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonej piersi z indyka i cebuli dodajemy jajko, przyprawy ( 1/2 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu), 3 łyżki bułki tartej oraz posiekany koperek. Dokładnie wyrabiamy mięso rękami. Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Formujemy kotlety, obtaczamy je w tartej bułce i smażymy na rumiano, z jednej strony na dużym ogniu. Następnie przekładamy kotlety na drugą stronę, zmniejszamy ogień i przyrumieniamy drugą stronę kotletów. Delikatne kotlety z indyka gotowe!