Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na kotlety z czerwonej soczewicy, zielonego groszku i gotowanych ziemniaków. To idealny pomysł na obiad dla całej rodziny! Są smaczne, pełne białka roślinnego i składników odżywczych, a do tego tanie i łatwe do przygotowania. Spróbujcie koniecznie sami!
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 429
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 429
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Składniki
Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, a następnie dodajemy kmin rzymskij, kurkumę, paprykę oraz sól i papryczkę chilli do smaku, mieszamy i studzimy. Cebulę i marchewkę drobno siekamy i podsmażamy na oleju do momentu, aż będą miękkie. W misce łączymy soczewicę, rozgniecione na puree groszek oraz ziemniaki, a następnie dodajemy podsmażoną cebulę i marchewkę. Całość mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło klarowane. Z masy formujemy nieduże kotlety, obtaczamy je w mące kukurydzianej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Gotowe kotlety wyjmujemy na ręczniki papierowe. Po upieczeniu podajemy z ulubionymi dodatkami (np z sosem: zmieszaj jogurt, oliwę z oliwek i posiekany czosnek) Smacznego!