Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i dietetyczne kotlety warzywne, idealnie sprawdzą się na obiad lub kolację. Będziesz potrzebować jedynie kilku składników, w roli głównej wystąpią tu oczywiście cukinia oraz marchewka.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6166
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 68
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6166
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 68
Składniki
Dokładnie umyj warzywa, z cukinii odetnij końcówki, a marchewkę obierz. Zetrzyj na tarce. Cebule pokrój w drobną kostkę, podsmaż na odrobinie oleju.
Do miski wlej mleko i namocz w nim bułkę. Następnie odciśnij z niej wodę. Dodaj ją do starych warzyw, wrzuć także podsmażoną cebulkę. Na koniec wbij jajko i wszystko dokładnie wymieszaj.
Dodaj suszony czosnek, sól i pieprz do smaku. Uformuj kotlety i obtocz je w bułce tartej. Na rozgrzaną patelnię wylej odrobinę oleju. Kotlety smaż z dwóch stron, na złoty kolor. Podawaj z jogurtem lub sosem czosnkowo-ziołowym.