Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat na niedzielny obiad.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6154
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 68
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6154
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 68
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, obsuszyć, posolić, lekko rozbić tłuczkiem i obsmażyć z obu stron na tłuszczu. Obsmażone kotlety wyjąć , a na tym tłuszczu zrumienić posiekaną cebulę. Następnie podlać wodą, wsypać paprykę, sól do smaku, zagotować i przelać do naczynia żaroodpornego. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, ułożyć w naczyniu z cebulą a na warstwie ziemniaków ułożyć podsmażone mięso i udusić do miękkości. Pod koniec duszenia zalać lekko posoloną śmietaną wymieszaną z posiekaną natką pietruszki. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec na złoty kolor, podawać w naczyniu.