Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety w panierce z orzechów"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 131
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 131
Składniki
35 min • Porcja 340 kcal • Koszt porcji 15 zł • Przepis na 4 porcje
Kotlety opłukuję, osuszam i rozbijam tłuczkiem (zwłaszcza brzegi kotletów). Posypuję je pieprzem, solą i odrobiną papryki czerwonej.
Jajko roztrzepuję ze szczyptami soli i pieprzu. Na średnim ogniu rozgrzewam masło klarowane. Kotlety panieruję najpierw w rozmąconym jajku, a następnie w zmielonych orzechach.
Smażę kotlety na rozgrzanym maśle na złoty kolor z obu stron. Dekoruję połówkami orzechów i pietruszką.Źródło: Kobieta i życie