Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe smażone w cieście. Mięso wychodzi idealnie kruche, soczyste i delikatne. Wszystko za sprawą sekretnego składnika, jakim jest majonez. Dzięki temu schabu nie trzeba wcześniej moczyć w mleku i cebuli. Wypróbujcie ten przepis, a nie pożałujecie.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1647
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 135
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 120
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1647
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 135
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 120
Składniki
Schab pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Kotlety oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Do miski wbij jajka. Dodaj majonez, skrobię ziemniaczaną, bułkę tartą i przyprawy. Składniki energicznie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej smalec. Plastry schabu zanurz w cieście, następnie przełóż na patelnię z roztopionym smalcem. Schabowe w cieście smaż z dwóch stron na złoty kolor.