Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety ryżowe panierowane płatkami kukurydzianymi"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1029
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1029
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
<strong>Przepis przysłał Łukasz Trocki z Lublina.</strong>
Siedem szklanek osolonej wody zagotuj. Wsyp ryż, ugotuj.
Cebule i czosnek posiekaj. Zmiksuj z ryżem, natką i ziarnami słonecznika. Dodaj jajko i masło, przypraw. Dokładnie wyrób. Z masy uformuj owalne kotlety, obtocz je w mące wymieszanej z płatkami kukurydzianymi.
Olej rozgrzej na patelni, włóż kotlety, usmaż z obu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie