Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jaki sposób przygotować smaczny, niedrogi i sycący obiad dla całej rodziny, a jednocześnie przemycić do codziennego jadłospisu sporo zdrowych warzyw? Skorzystajcie z naszego przepisu na kotlety oszczędnościowe, przygotowane z białych warzyw. Będą rewelacyjną alternatywą dla schabowych lub kotletów mielonych.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Ziemniaki, kalafior i seler obierz i ugotuj do miękkości (ale uważaj, by nie rozgotować). Ostudź.
Włóż warzywa do miski i rozdrobnij je ugniataczem do ziemniaków. Możesz też je posiekać, ale musisz bardzo uważać, by nie powstała papka.
Cebulę i czosnek obierz, drobno pokrój i podsmaż do zeszklenia na oleju ma patelni. Ostudź.
Dodaj do rozdrobnionych warzyw 1 jajko, przyprawy, pół szklanki bułki tartej, pół szklanki wody. Wszystko ugnieć ręką. Jeżeli ciasto nie będzie jednolite, to dobrze!
Bierz do ręki kawałek ciasta, uformuj kotlecika i obtocz do w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smaż do zezłocenia na rozgrzanym oleju na patelni. Podawaj z surówkami. Takie kotleciki uwielbiają też dzieci. Smacznego!