Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone kotlety z dodatkiem kaszy są niezwykle miękkie i delikatne. Smakują same lub z dodatkiem ziemniaków i surówki, ale ja podałam je z sosem pomidorowym i makaronem pełnoziarnistym. Pycha!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 78
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7172
Polecam.
Odsłon: 1717
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 78
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7172
Polecam.
Odsłon: 1717
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Składniki
Kaszę jaglaną wypłukać, przelać wrzątkiem i gotować w 1,5 szklanki wody przez 15 minut (nie mieszać w trakcie gotowania). Odstawić do ostygnięcia. Posiekaną cebulę podsmażyć na oleju, dodać curry. Mięso wymieszać z resztą składników, dodać ostygniętą cebulę i kaszę jaglaną. Wymieszać ręką bardzo dokładnie przez kilka minut. Odstawić do lodówki na conajmniej godzinę. Formować średniej wielkości kotlety (aby były równiejsze można moczyć ręce w wodzie) układać na blaszce z papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w 180°C, do lekkiego zrumienienia.