Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie, a za razem bardzo smaczne w połączeniu mięsa i kapusty kotleciki. Kotlety nadają się na pyszny obiad oraz jako smaczna przekąska.
nóż, miska, garnek, patelnia, ręcznik papierowy,
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 27
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 914
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 27
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 914
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
Kapustę szatkujemy i gotujemy ze szczyptą soli do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy, wkładamy razem z mięsem do miski. Dodajemy jajko, bułkę tartą, obraną poszatkowaną cebule i przyprawy. Dokładnie wszystko mieszamy aby sie składniki połączyły. Formujemy kotlety, które panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy masło klarowne i wkładamy kotlety. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy z ziemniaczkami.