Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszne...kotlety robione bardzo często dla dużej rodziny
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 295
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 295
Składniki
Ugotować ryż i ostudzić. Pokroić drobno kapustę i zagotować po czym miękką odlać i ostudzić.
Do mięsa mielonego dodać wszystkie przyprawy według smaku i odstawić w chłodne miejsce.
Pokroić cebulkę bardzo drobną (jeśli ktoś lubi może być czosnek).
Do masy mięsnej należy dodać ostudzony ryż, kapustę i cebulę, całe jajka. Wymieszać na jednolitą masę dodając kilka łyż. mleka. ( w razie lejącej się masy dodać kilka łyż. bułki tartej. (jeśli ktoś lubi można, także dodać ugotowane pieczarki).
Później należy rozgrzać patelnie i ułożyć na niej wcześniej uformowane małe kotleciki. Smażyć kilka minut po obu stronach.
w oddzielnym garnku należy ugotować bulion i włożyć kotlety. Wszystko gotować na małym ogniu ok godziny, po czym dodać przecier pomidorowy. Kotlety wraz z sosem można wekować lub zamrażać.