Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone wcale nie muszą być nudne.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Składniki
Mięso wyrabiamy z jajkiem, otrębami, mlekiem, posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Serki dzielimy na pół, wyrobioną masę na 4 części. Serki obtaczamy w bułce tartej, każdy „otulamy” jedną częścią mięsa mielonego. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.