Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy się Wam znudziły tradycyjne kotlety mielone, proponuję przygotować aromatyczne kotlety wieprzowe z dodatkiem pieczarek. Możemy przygotować na różne uroczystości lub rodzinny obiad.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 47
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 552
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 66
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85709
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 167
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 47
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 552
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 66
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85709
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 167
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję sól, paprykę ostrą, bułkę tartą, wlewam śmietanę. Cebulę jedną obieram drobno kroję i dodaję do mięsa. Pieczarki myję, ogonki kroję drobno, dodaję do mięsa. Wyrabiam masę mięsną, robię okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układam w naczyniu.
2. Obieram drugą cebulę, drobno kroję i smażę na rozgrzanym maśle. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki kapelusze pieczarek, smażę około pięciu minut mieszając łyżką. Po tym czasie doprawiam pieprzem oraz solą. 3. Usmażone grzyby układam koło kotletów.
4. Gotowe. 5. Smacznego.