Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety mielone z daktylami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 56
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1650
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 56
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1650
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Filet z kurczaka umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki.
Do garnka wlej szklankę wody i zagotuj z kostką rosołową. W wywarze podgotuj kurczaka. Wystudź i rozdrobnij go w blenderze. Powstałą masę przełóż do miski.
Daktyle pokrój razem z cebulką i żurawiną. Dodaj do mięsa. Wbij jajka, wsyp 3 łyżki bułki tartej i przypraw do smaku. Dokładnie wymieszaj.
Z powstałej masy uformuj zgrabne kotleciki. Obtocz je w bułce tartej i usmaż z obu stron na złoty kolor na mocno rozgrzanej oliwie. Podawaj z ulubioną surówką.
Agata Brzana z IwoniczaŹródło: Super TV