Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze względu na prostotę składników i łatwość przygotowania potrawy kotlety mielone w sosie własnym staną się twoim ulubionym pomysłem na obiad. Do wykonania kotletów użyj wieprzowego, wołowego lub mieszanego mięsa. Sekretem smaku dania jest pyszny i kremowy sos, który nadaje mięsu soczystości i aromatu.
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 722
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 298
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 185
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 565
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 722
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 298
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 185
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 565
Składniki
W misce wymieszaj bułkę tartą z mlekiem, śmietanką, jajkiem i przyprawami. Niech bułka wchłonie płyn, dlatego zostaw mieszankę na ok. 10-15 minut. Po tym czasie do miski dodaj mięso, posiekaną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną zieleninę i dokładnie wymieszaj ręką. Formuj kotleciki, odkładaj na talerz.
Na dużej patelni rozgrzej masło i olej, poczekaj, aż się połączą i obsmażaj kotlety z każdej strony. Następnie odłóż na talerz i przykryj pokrywką lub folią aluminiową.
Na tej samej patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i mieszaj, aż powstanie zasmażka (uważaj, żeby nie przypalić!). Po czym wlej bulion (lub wodę), śmietanę, sos sojowy oraz dodaj musztardę. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, doprowadź do wrzenia. Gotuj chwilę na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, a następnie przełóż do niego kotlety. Po 5-10 minutach danie jest gotowe. Serwuj od razu, posypując siekaną natką pietruszki.