Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone, wzbogacone rożnymi dodatkami i smakami, przeważnie kwaśnymi. Dobre są zarówno podane z gotowanymi ziemniakami jak i z kasza gryczaną. Sos ogórkowy dobrze łączy się z tym daniem.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 119
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 119
Składniki
Cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Buraki pokroić w drobniutką kostkę.
Kapary albo ogórki odsączyć z wody i posiekać drobno.
Jajko posiekać drobno.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę.
Składniki dodać do mięsa. Wbić jajko, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać dać do lodówki na pól godziny albo .więcej.
Formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony około 2 min.
Teraz robimy sos. Do roztopionego tłuszczu i dać drobno pokrojoną cebulę i smażyć tak aby nie zmieniła koloru.
Wsypać mąkę i smażyć aby trochę się zarumieniła i wlać wodę i (można dodać kostkę bulionową).
Gotować parę minut, a na koniec dać pokrojony w drobną kostkę ogórek i zagotować. ( można dodać smietankę do sosu)