Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...z pysznymi dodatkami jakimi są pomidory suszone z zalewy i świeża marchewka. Coś innego, pysznego w całkiem przystępnej cenie :)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na łyżce oleju i przestudzić. Marchewkę obrać, zetrzeć na drobnych oczkach. Pomidory drobno pokroić. Kmin i kolendrę rozgnieść w moździerzu. Mięso mielone przełożyć do miseczki dodać do niego powyższe składniki, wraz z bułką i jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
Formować kulki wielkości cytryny, obtaczać w bułce i rozgnieść palcami formując kotleta. Smażyć na oleju z obu stron, na średnim ogniu. Układać na ręczniku papierowym by odciekły z nadmiaru tłuszczu. Z podanych składników otrzymałam 9 kotletów. Polecam :)