Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu kotlety mielone, które mama robiła, kiedy wracałeś z boiska
Patelnia
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 49
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 572
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 49
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 572
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Składniki
Czerstwą kajzerkę namaczaj w wodzie przez 15 minut. Po tym czasie do miski dodaj mięso, cebulę, jajko, sól, pieprz, musztardę oraz odsączoną czerstwą bułkę. Masę bardzo dokładnie wymieszaj zwilżoną dłonią. Pamiętaj im dłużej wyrabiasz kotlety tym będą lepsze.
Po tym jak masa jest wymieszana uformuj kotlety zwilżoną dłonią i przełóż na talerz. Następnie rozgrzej 2 łyżki oleju na średnim ogniu i jak tłuszcz się nagrzeje to kotlety wymieszaj w bułce tartej i przełóż na patelnię. Smaż 5 minut z obu stron. Następnie odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!