Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety jarskie. Świetny dodatek do potraw mięsnych lub samodzielne danie /podawane np. z sosem grzybowym/. Do kotletów możemy wykorzystać warzywa z rosołu.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27467
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 161
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27467
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 161
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Składniki
Marchew i pietruszkę gotujemy do miękkości /lub wykorzystujemy warzywa z rosołu/, odsączamy, studzimy i kroimy w małą kostkę. Kaszę gryczaną /lub inną ulubioną/ gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Do kaszy dodajemy marchew, pietruszkę, mąkę, bułkę tartą, wbijamy jajka i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Masę dokładnie wyrabiamy - powinna mieć konsystencję jak masa mięsna na kotlety mielone. Z masy formujemy placki/kotlety i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju.