Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone kotlety z warzywami
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 181
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1568
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 181
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1568
Składniki
Pieczone kotlety jagnięce w indyjskim stylu 5 dużych kotletów jagnięcych 1 pokrojona cebula 1 pokrojona papryka marynowane w: 1 łyżce tandoori masali 1 łyżce oliwy z oliwek 1/2 łyżeczce kurkumy 1/2 łyżeczce chilli 1/2 łyżeczce kolendry 1/2 łyżeczce kuminu 1 łyżeczce papryki 1 łyżce passaty Podsmażamy kotlety z dwóch stron, umieszczamy w żaroodpornym naczyniu, przykrywamy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku na gazie 6 przez 40-45 minut.