Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety gołąbkowe to kompromis pomiędzy klasycznymi gołąbkami, a kotletami mielonymi. Ich przygotowanie jest banalnie proste i nie zajmuje wiele czasu. Świetnie komponują się z ziemniakami i surówką. Można jeść je również solo, bez żadnych dodatków.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 181
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1631
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 318
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 235
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 75
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 181
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1631
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 318
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 235
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 75
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj i sparz gorącą wodą. Ryż ugotuj al dente. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
W misce połącz mięso mielone z odciśniętą kapustą, ugotowanym ryżem, cebulą, bułką tartą, jajkami i przyprawami. Masę na kotlety gołąbkowe wyrabiaj dłońmi. Uformuj równej wielkości okrągłe kotleciki.
Kotlety gołąbkowe podsmaż na rozgrzanej patelni z masłem z dwóch stron na rumiany kolor.
Do rondelka wlej passatę pomidorową, śmietankę i wodę. Dodaj mąkę i przyprawy. Składniki wymieszaj. Sos podgrzewaj od czasu do czasu mieszając. Gorącym sosem zalej kotlety gołąbkowe.