Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i aromatyczne kotlety na smaczny obiad.
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 73
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 89
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 258
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 73
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 89
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 258
Składniki
Wykonanie: Fasolę namoczyć, ugotować z dodatkiem soli, odcedzić i zmielić. Następnie połączyć z kukurydzą, posiekaną drobno cebulą, jajkiem, bułką tartą, żurawiną i przyprawami do smaku. Dokładnie wymieszać i formować na dłoni owalne kotlety. Panierować w płatkach kukurydzianych lekko potłuczonych. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron i podawać ostudzone z ketchupem.