Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety drobiowe z serem i jajkiem sadzonym
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 138
Szybka i smaczna
Odsłon: 1628
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 61
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 138
Szybka i smaczna
Odsłon: 1628
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 61
Składniki
Flety kroimy na 2 części, delikatnie rozbijamy. Posypujemy z dwóch stron solą i przyprawami.
Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy mozzarellą, zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Jajka przygotowujemy 10 minut przed końcem pieczenia mięsa. Na patelni rozpuszczamy masło, wbijamy po 1 jajku, posypujemy solą, pierzem i czosnkiem niedźwiedzim. Smażymy na małym ogniu do momentu aż białko się zetnie a żółtko pozostanie płynne. Jajka układamy na upieczone filety.