Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe pyszne kotleciki, takich jeszcze nie jadłeś. Smak tych kotletów rozpływa się w ustach, koniecznie musisz wypróbować. Zdradzę Ci jeden sekret nie musisz stać przy patelni.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 165
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 219
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 165
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 219
Składniki
1. Mięso kroję bardzo drobno, wsypuję bułkę tartą, czosnek, sól, paprykę ostrą, wbijam jajko i wyrabiam masę mięsną. Następnie formuję kotlety okrągłe, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekę 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
2. Po upieczeniu kotlety przekładam do naczynia, polewam sosem paprykowym, na wierzchu każdego kotleta układam plasterek sera mozzarella. 3. Ponownie umieszczam kotlety w piekarniku i zapiekam 10 minut.
4. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką 5. Smacznego.