Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich kotletów drobiowych jeszcze nie jedliście, ich smak jest niesamowity, rozpływa się w ustach. Chcesz zaskoczyć rodzinę, gości, szukasz nowych pomysłów, oto przepis dla Ciebie.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 238
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 238
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Sposób przygotowania kotletów: 1. Mięso oczyszczam z błonek, bardzo drobno kroję, przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję starta cebulę, wsypuję bułkę tartą, paprykę ostrą, sól, oragano. Mieszam masę mięsną aż będzie idealnie jednolita. Z masy mięsnej formuję kulki, obtaczam mące i nakładam na rozgrzany olej, smażę.
1. Kurki dokładnie oczyszczam, płuczę na sitku. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję obraną, pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany drobno czosnek, podsmażam. 2. Następnie dodaję wcześniej przygotowane kurki, podsmażam około 10 minut, doprawiam pieprzem, kurkumą oraz solą, wlewam bulion rosołowy. 3. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną, gotuję do momentu zagotowania
4. Sos łączę z kotletami. 5. Danie gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 6. Smacznego.