Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety dewolaj z mintaja"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 53
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 59
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 53
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 59
Składniki
Pestki dyni i słonecznika lekko prażę na suchej patelni, studzę, siekam nożem. Filety myję (zamrożone rozmrażam), osuszam ręcznikiem papierowym, oprószam solą, pieprzem, skórką cytryny.
Każdy filet posypuję częścią pestek, kładę przekrojony plaster sera, znów posypuję pestkami i zwijam w roladkę, oprószam wierzch przyprawami.
Roladki szczelnie owijam plastrami boczku. Jajka roztrzepuję, ze szczyptą papryki, maczam kolejno roladki, panieruję je w bułce tartej wymieszanej z resztą pestek. Smażę na rumiano na oleju. Osączam.
30 min • Porcja 210 kcal • Przepis na 4 porcje
Podaję je z frytkami, ziemniakami z wody albo smażonymi. Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Kobieta i życie