Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry wieprzowego schabu bez kości doprawione solą i pieprzem, panierowane w jajku i bułce tartej, usmażone. Podane z ugotowanymi ziemniakami i surówką colesław.
tłuczek do mięsa, patelnia, dwa talerzyki,
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 287
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4998
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 287
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4998
Składniki
Kapustę szatkujemy nożem i wkładamy do większej miski. Obraną marchew trzemy na piórka i dodajemy do kapusty, dodajemy również pokrojoną w kostkę cebule. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Zrobioną surówkę przekładamy do mniejszej, szklanej miski, zakrywamy spożywczą folią i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę żeby smaki się przegryzły.
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy panierowane w jajku i bułce tartej, doprawione solą i pieprzem plastry schabu z obu stron na rumiany kolor, do ich miękkości. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gotowe kotlety schabowe podajemy z ziemniakami oraz z surówką colesław. Smacznego !!!