Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane plastry schabu smażone z zapiekanymi duszonymi pieczarkami z papryką , cebulą i serem podane z ziemniakami, mizerią z ogórków i ostrą papryczką czereśniową.
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 69
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6195
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 69
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6195
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
Składniki
Wymyte pieczarki, paprykę i cebulę kroimy w drobne kawałki, solimy pieprzymy i dusimy na patelni w 2 łyżkach oleju pod przykryciem. Dusimy do miękkości warzyw, kilkakrotnie mieszając.
Uduszone warzywa przekładamy z patelni do miseczki.
A na patelni smażymy rozbite plastry schabu panierowane w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
Jeżeli kotlety będą już gotowe, nakładamy na nie uduszone pieczarki z papryką i cebulą.
Posypujemy żółtym, startym serem.
Smażymy pod przykryciem aż rozpuści się ser.
W między czasie gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy
Robimy mizerię z ogórków.
Ugotowane ziemniaki nakładamy na talerze, obok układamy usmażony kotlet, mizerię i papryczkę czereśniową. Posypujemy świeżym koprem.
Smacznego!!!