Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy w wersji z pazurkiem. Dodatek chrzanu idealnie łączy się ze smakiem mięsa
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
1. Umyty i osuszony schab rozkładam na desce przykrywam folią spożywczą i ubijam młotkiem według uznania
2. Po ubiciu opruszam z każdej strony pieprzem i solą. 3. Jedną stroną kładę do mąki, lekko otrzepuje po czym na stronie bez mąki smaruje warstwą chrzanu.
4. Mieszam wcześniej pogniecione płatki kukurydziane wraz z bułka tartą. 5. Tak przygotowany kotlet delikatnie obtaczam w rozkłóconym jajku po czym panieruję w bułce oraz pokruszonych płatkach kukurydzianych i smażę z obu stron na złotobrązowy kolor :) Ja podałam z ziemniaczkami z koperkiem oraz z surówką z selera :) Smacznego !