Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na niedzielnego, chrupiącego i smacznego mielonego.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 112
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 112
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć, dobrze odcisnąć, dodać do mięsa, wbić jajko, całość doprawić do smaku, czosnkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Jajka ugotować i obrać. Formować na dłoni zgrabne kotlety, włożyć do każdego kotleta jedno jajko przepiórcze, dobrze skleić. Panierować w bułce tartej i smażyć na dosyć głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do drugiego dania. SMACZNEGO.