Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlet drobiowy z fetą i brokułami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20970
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20970
Składniki
20 min • Porcja 267 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis na 4 porcje
Mięso dokładnie myję. Każdą pierś dzielę na dwa kotlety. W mięsie robię kieszonkę, nacinając je delikatnie nożem.
Brokuły myję i dzielę na różyczki. Gotuję je przez 3 minuty we wrzącej wodzie. Odcedzam. Po wystygnięciu kroję na małe kawałki. Ser feta kroję w kostkę.
Kotlety nadziewam na przemian brokułami i fetą. Na koniec spinam dokładnie wykałaczką, aby nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Oprószam solą oraz pieprzem. Mięso zanurzam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej.
Smażę z obu stron na złoty kolor, na mocno rozgrzanym oleju.Źródło: Kobieta i życie