Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz potrawy z kurczaka? Koniecznie zrób na obiad kotlet de volaille. To jeden z najpyszniejszych wariantów dań z drobiem. Choć nazwa sugeruje francuskie pochodzenie, danie przywędrowało do nas ze wschodu, możesz znać go również pod nazwą kotlet po kijowsku. Sprawdź, jak przyrządzić idealny kotlet de volaille.
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 722
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 298
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 185
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 565
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 722
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 298
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 185
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 565
Składniki
Filety przekroić na mniejsze części i rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć do smaku, na każdym filecie ułożyć pokrojone na kawałki masło i zwinąć całość w roladkę.
Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.