Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki z sosem pesto"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1639
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1639
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Mięso połącz z jajkiem, rozdrobnionym czosnkiem i przyprawami. Uformuj kotleciki, ułóż je na ruszcie i upiecz.
Cukinię umyj i pokrój na plastry (ok. 1 cm) i lekko zarumień na grillu.
Natkę pietruszki i czosnek drobno posiekaj, po czym dodaj parmezan i oliwę z oliwek. Do kładnie wymieszaj .
Gdy mięso i cukinia będą gotowe, odsącz je z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Plaster warzywa posmaruj pesto pietruszkowym i połóż na nim kotlecik. Możesz polać mięso warstwą sosu i ułożyć na nim kolejny krążek cukinii.
25 min
Stopień trudności: średnie
Kalorie: 270
<strong>Przepis nadesłała Aneta Klimecka z Katowic</strong>Źródło: Super TV