Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z kaszy jaglanej"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Mięso płuczę, osuszam i kroję w drobną kosteczkę. Przekładam do miseczki, oprószam delikatnie solą, pieprzem i papryką, skrapiam olejem ziołowym. Odstawiam na 3 godziny do lodówki. Brokuły płuczę, dzielę na malutkie cząstki. Wrzucam je do wrzątku (nie gotuję ich). Po 5 minutach wyjmuję i zanurzam w zimnej wodzie. Dokładnie osączam.
Kaszę zalewam szklanką wrzątku, przykrywam i odstawiam na 5 minut. Po tym czasie odkrywam ją i mieszam widelcem, by stała się sypka. Do miski wkładam ostudzoną kaszę, brokuły oraz mięso. Wbijam jajka, dodaję przyprawy do smaku, wyrabiam masę.
Zwilżonymi dłońmi formuję kotleciki. Obtaczam je w tartej bułce. Smażę na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju.
ok. 35 min + marynowanie mięsa.Źródło: Tina