Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki siekane z kurczaka z warzywami są delikatne, soczyste i apetyczne. Polubią je dorośli i nawet najbardziej wybredne maluchy. Kotleciki możesz usmażyć klasycznie lub upiec je w piekarniku. Danie podawaj z ketchupem, dipem czosnkowym lub jako danie obiadowe z gotowanymi ziemniakami i surówką z sezonowych warzyw.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1530
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1530
Składniki
Fileta z kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i przełóż do miski. Cebulę obierz i drobno posiekaj, dodaj do mięsa. Jajka wbij do miseczki, roztrzep i połącz z majonezem lub śmietaną. Powstałą mieszankę przelej do kurczaka i dodaj mąkę. Dopraw solą, czarnym pieprzem i ewentualnie suszonymi ziołami lub posiekaną natką pietruszki. Wymieszaj dokładnie składniki i wstaw miskę na 30 minut do lodówki.
W tym czasie obierz dynię, usuń nasiona, a miąższ zetrzyj na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Z papryki usuń nasiona i błonki, po czym pokrój w drobną kostkę. Wyjmij miskę z mięsną masą z lodówki i dodaj do niej dynię oraz paprykę. Ponownie dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dodaj więcej mąki albo majonezu.
Na patelni rozgrzej tłuszcz, nabieraj łyżką porcję masy i smaż kotleciki na złoty kolor z obydwu stron. Nadmiar oleju odsącz na ręczniku papierowym, a kotleciki podawaj od razu, gdy są jeszcze gorące.