Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki na patyczkach"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 80
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1083
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 80
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1083
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Patyczki namocz w zimnej wodzie. Bułkę namocz w mleku. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Połącz mięso, cebulę, bułkę, jajko, drobno posiekaną miętę, sól i pieprz. Powstałą masę dokładnie wyrób dłonią. Utwórz podłużne kotleciki, ponabijaj je na wytarte do sucha patyczki.
Na patelni grillowej rozgrzej niewielką ilością oleju. Kotleciki smaż na niewielkim ogniu po 10 minut ze wszystkich stron. Następnie zapiekaj na blasze lub na grillu jeszcze 20 minut. Umyj roszponkę, odsącz nadmiar wody w ręczniku papierowym.
Na przygotowanych talerzach układaj sałatę i kotleciki. Pieczarki umyj, osusz, pokrój w plastry, umyj, podsmaż. Podawaj z kotletami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień