Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki mielone z posiekanym szczypiorkiem i młodymi pokrzywami to pomysł na udoskonalenie popularnego mielonego.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.Szczypiorek i pokrzywy umyć, osuszyć, posiekać. Umyte mięso przemielić w maszynce, dodać odciśniętą bułkę i jajko.
Wsypać smażoną cebulkę, szczypiorek, pokrzywy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać ( w razie potrzeby dodać 1-2 łyżki bułki tartej).
Zamoczoną w zimnej wodzie łyżką nabierać porcje masy mięsnej, formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
Rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju.