Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i delikatne w smaku kotleciki na obiad.
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 744
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 744
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować na mleku według opisu na opakowaniu. Po przestudzeniu wymieszać z masłem, żółtkami i serem. Posolić w razie potrzeby, jeszcze raz dokładnie wyrobić masę. Formować kotleciki, maczać w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej. Następnie smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z dowolnym sosem i sezonową surówką lub kwaśną śmietaną.