Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki jagnięce z cukrowym groszkiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Składniki
Jagnięcinę dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Oczyść z błonek, posyp solą, pieprzem i drobno posiekanym rozmarynem. Wstaw na noc do lodówki. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso ze wszystkich stron na złoty kolor.
Cebulę i marchewkę obierz i pokrój w cienkie plastry. Dodaj do mięsa i podsmaż wszystko razem. Wsyp ostrą paprykę i przecier, całość wymieszaj i podlej czerwonym winem. Mięso z warzywami wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 15 minut w temperaturze 190 °C.
W tym czasie oczyść i opłucz strączki groszku. Dymkę pokrój w plasterki i spień ją na maśle. Następnie dodaj groszek i szybko podsmaż. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Upieczone mięso pokrój w centymetrowe plastry, podawaj polane groszkowym sosem.Źródło: Na żywo