Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki cielęce"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 859
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 859
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
Składniki
czas 30 min; porcja – 350 kcal, cena 7,20 zł
Kotleciki cielęce opłucz starannie pod bieżącą wodą, a następnie osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Ułóż na desce, przykryj kawałkiem folii spożywczej i starannie rozbij, nie usuwając kostek.
Gałązki świeżych ziół umyj, osusz. Oderwij listki z łodyżek, drobno je posiekaj. Jeśli nie masz świeżych ziół, zastąp je suszonymi (po pół łyżeczki).
Chili opłucz, osusz. Pozbaw nasionek, posiekaj. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Kotleciki natrzyj solą oraz pieprzem. Posyp siekanymi ziołami, czosnkiem oraz chili, skrop delikatnie olejem. Odstaw do lodówki na około 30 min.
Na patelni rozgrzej resztę oleju. Wyjmij zamarynowane mięso. Każdy kotlecik oprósz odrobiną mąki. Wkładaj na rozgrzany olej i smaż po 2-3 min z każdej strony.Źródło: Świat kobiety