Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Koreczki z wołowiną i suszonymi śliwkami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 54
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7146
Polecam.
Odsłon: 1642
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 54
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7146
Polecam.
Odsłon: 1642
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Wołowinę pokrój w cienkie plasterki. Ser podziel na mniejsze kawałki. Część śliwek przekrój wzdłuż, ale nie do końca. Włóż do środka po kawałku sera. Resztę śliwek owiń paskiem boczku. Rulonik przebij wykałaczką, żeby się nie rozwijał.
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Ułóż w nim koreczki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180oC. Zapiekaj około 10 minut. Wyłóż koreczki na półmisek.Źródło: Na żywo