Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne,rozpływają się w ustach,polecam:)
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 14086
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 27
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 14086
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 27
Składniki
Ziemniaki z poprzedniego dnia zmielić wraz z twarogiem. Dodać mąkę ,napisałam orientacyjnie,bo może trzeba będzie więcej dodać,to zależy od ziemniaków. Dać jajko , sól i pieprz,wyrobić masę. Wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę i zarobić ciasto.Podzielić na 3 -4 części,zrolować wałek i ze skosa wycinać kopytka. Wrzucać na posolony wrzątek i gotować moment do ich wypłynięcia. Polać na talerzu zrumienionym masłem Smacznego życzę!