Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kopytka ziemniaczane"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
<strong>Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>
Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź. Razem z białym serem przeciśnij przez praskę. Dodaj jajko, sól, mąkę pszenną i ziemniaczaną, dokładnie zagnieć (jeśli ciasto będzie się kleić, dosyp mąkę).
Z ciasta uformuj 2-3 wałki na oprószonym mąką blacie. Pokrój na ukos na kopytka. Wrzuć do wrzącej, osolonej wody. Gdy wypłyną, gotuj minutę. Wyjmij łyżką cedzakową.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie