Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kopytka z marchewką"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 150
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 150
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Składniki
Porcje 5 55 min Cena 1,20 zł Kalorie 414 kcal
Ziemniaki i marchew oczyść, pokrój i ugotuj. Odcedź, odstaw, aby ostygły. Przygotowane zmiel razem w maszynce do mięsa. Wsyp mąkę, szczyptę soli, wbij jajko i wyrób gładkie ciasto. Jeśli jest za rzadkie, co zależy od odmiany ziemniaków, dosyp trochę mąki.
Pokrój wędzonkę oraz cebulę i usmaż na maśle.
Na stolnicy posypanej mąką z ciasta uformuj wałek, potnij go na małe kawałki. Wrzucaj porcjami na osolony wrzątek. Wyjmij łyżką cedzakową, podaj polane skwareczkami z cebulą. Bardzo smaczne są także polane gulaszem lub sosem grzybowym.
<strong>Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa</strong>Źródło: Takie jest życie