Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na zimny, wietrzny dzień - czyli swojsko, tłusto ale pysznie. Kopytka z podsmażaną kiszoną kapustą to danie, która w jesienno-zimowym sezonie często przygotowywała mama. Rozgrzewa, syci i smakuje. Czasem można zgrzeszyć :)
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1234
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1609
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 116
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 101
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1234
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1609
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 116
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 101
Składniki
Jeśli mamy ugotowane i niewykorzystane ziemniaki z dnia poprzedniego to możemy je użyć. Jeśli nie - obieramy ziemniaki, gotujemy, studzimy i przepuszczamy przez praskę. Tak przygotowane ziemniaki łączymy z mąką, jajkiem i szczyptą soli. Wyrabiamy ciasto, dzielimy na części, robimy ruloniki, spłaszczamy i odcinamy po skosie około 2 cm kopytka. Wrzucamy do osolonej gotującej się wody. Czekamy aż wypłyną, gotujemy jeszcze minutkę i wyjmujemy. Kapustę kiszoną drobno szatkujemy. Na patelnię wlewamy olej i wrzucamy naszą kapustę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podsmażamy aż do zrumienienia. Do kapusty wkładamy nasze kopytka, podsmażamy chwilę wszystko razem i podajemy. Pycha.