Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie i latwe danie pasujace do wiekszosci sosow i mies.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Najpierw gotujemy obrane ziemniaki,odcedzamy i czekamy jak wystygna.Jezeli sa juz zimne to przekrecamy je przez maszynke-dodajemy do nich make,jajka,sol i wyrabiamy ciasto.
Gdy mamy wyrobione juz ciasto to posypujemy stolnice maka i na niej toczymy z ciasta waleczki grubosci palca,lekko je splaszczamy i kroimy ukosnie.
Nastepnie wrzucamy kluski do osolonego wrzatku i gotujemy je w duzej ilosci wody,az wyplyna na wierzch.